Akıllı Cep Telefonu Televizyona Nasıl Bağlanır?

Akıllı telefonları nasıl televizyona bağlayabilirsiniz bu yazımızda bunu size anlatmak istiyorum..


Akıllı cep  telefonları, kablo karışıklıkları ile basit bir şekilde ve uygun bütçeli bir şekilde televizyonunuza bağlanabilir. Android, iOS ve Windows Phone için pratik TV çözümlerini anlatıyoruz.

iPhone ile TV bağlantısı
iPhone telefon kullanıcıları için TV bağlantısının en kolay yolu Apple TV (4. nesil). Bu kutu, iPhone veya iPad cihazına kablosuz bir bağlantı kuruyor ve ekran ve ses sinyallerini HDMI üzerinden televizyona iletiyor. Apple TV’nin kullanımı basit ve pratik ek fonksiyonlar da sunuyor. Ayrıca iTunes ve App Store entegrasyonu da var. Plex gibi bir uygulamayla NAS diskindeki dosyaları da oynatabilirsiniz.

Android telefonunuzu TV’ye bağlayın
Android kullanıcıları için en kolay çözüm Google Chromecast 2 veya 4K streaming desteği olan yeni Chromecast Ultra. Chromecast farklı kaynaklardan yaygın olarak kullanılan medya dosyalarını destekliyor. yani eski bir televizyonu bile Youtube desteği olan bir Smart TV’ye dönüştürebilirsiniz.

Kablosuz olarak veya HDMI ile
TV bağlantısı çoğunlukla ek bir cihaza gerek kalmadan da kullanmak mümkün. Televizyonunuzda Smart TV özelliği mevcut ise ve yerel ağa bağlıysa, çoğu Android telefonu ve bazı Windows Phone cihazlarını kablosuz bir şekilde Miracast veya DLNA standartları ile bağlayabilirsiniz.

Alternatif olarak ekran içeriklerini HDMI üzerinden transfer eden adaptör kablolarıyla da TV çıkışı sağlayabilirsiniz. Bu, biraz daha zahmetli bir çözüm. MHL veya Slimport standardıyla USB to HDMI desteğine sahip bir cep telefonu gerektiriyor, ancak eski televizyonlarda da işe yarıyor.

0 Response to Akıllı Cep Telefonu Televizyona Nasıl Bağlanır?

Yorum Gönder