Cep Telefonumuz Suya Düşerse Yapılması Gerekenler

Cep telefonumuzu yere düşürdüğümüz zaman çoğumuz kalbimizin bir anlığına durduğunu sanarız. eer ki cep telefonumuzun sağlam bir yapısı yoksa, telefonumuzu sah sağlim kurtarmak gerçekten çok zor olacaktır. yaşayabileceğimiz bundan daha kötü olan bir şeyde telefonun suyla temastır. Eğer ki su geçirmez bir yapısı yoksa cihazımız tam anlamıyla bozulabilir.,



Ancak bu birkaç adımı takip ederseniz kurtarmak için belki bir şansınız olabilir.

öncelikle ve en önemlisi kesinlikle telefonu açmaya çalışmayın. Eğer içinde su varken açmaya çalışırsanız bir kısa devre gerçekleşebilir ve telefon hiç kullanılamaz hale gelebilir. Bunun yerine kuru bir mikrofiber bezle silin. şayet kirliyse, izopropil temizleme alkolüyle temizleyebilirsiniz.
cihazın bataryası çıkıyorsa dışarı alın. Daha sonra bir kuru pirinç dolu bir kaba ya da torbaya akıllı telefonunuzu koyarak bir gece bekletmeniz yararlı olacak. Pirinç nemi çekmek için yardımcı olacaktır. Telefonu hiçbir şekilde mikrodalgaya ya da fırına koymayın. Saç kurutma makinesi kullanmayın. Bir sonraki gün telefonunuzu pirincin içinden alın ve açmayı deneyin. Telefonunuz çalışıyorsa tebrik ediyoruz. Eğer başaramadıysanız yeni bir telefon için araştırma yapmaya başlayabilirsiniz.

0 Response to Cep Telefonumuz Suya Düşerse Yapılması Gerekenler

Yorum Gönder